Architecture/Design

Bene Showroom, Austria

Söllheimerstraße 16, 5020 Salzburg, Austria

Add to my boards

Designers:

Manufacturers:

About the project

A former bell foundry in the north of Salzburg, now home to numerous shops and companies, is the also the location of the new Bene showroom. The historical fabric of the industrial buildings, including their industrial charm, has been preserved and revitalized with great sensitivity. This characteristic provides an ideal backdrop to create a contrasting interior to Bene’s sleek and modern office solutions.

Spreading almost 300 square metres on two levels, the base canvas of the interiors is mostly white with black linear elements, providing contrast. The occasional bright pops of primary colour add a vibrance to the space. The loft-like rooms with white painted brick walls and ceiling beams allow for plenty of daylight thanks to the large industrial windows, creating a bright, feel-good atmosphere. Within these confines, Bene’s beautiful, modernistic pieces really shine, creating a perfect showcase for the brand’s unique furniture lines.

Products Featured

Project info

Client:

Size:

3,200 sq-ft.

Country:

Austria

Completed On:

2020
Community

Clients:

Designers:

Photographers:

Project team   
Brands   
Similar Projects