Region: INTERNATIONAL

Villa

Blenden Home, Mumbai

Bungalow no. 3 Gulab View Society, CG Rd, Next to Cubic Mall, Chembur, Mumbai, India

Add to my boards

Design & Build Contractors:

About the project

A candid conversation and the freedom to experiment with a variety of design disciplines laid the foundation for this stunning and intelligent home in Mumbai. The design objective for Open Atelier Mumbai was to win coherence by stitching the individual rooms together into a larger dialogue. A dive into contemporaneity and overlapping design styles stemmed the larger vision for this 1500 sq. ft. area three-bedroom space, inhabited by a family of 5. This home speaks of serenity, modernity, and exceptional experiences.

Upon entry, the ceaseless surface wall with proportionate divisions marks the first step to crafting a large, expansive living area. In order to complement the existing flooring, the mood board has been derived using a neutral palette with blinks of colour. A touch of modern leather over the ottoman sits perfectly on a royal rug, speaking of the contradicting design overlaps within this home. In addition, a gorgeous travertine marble wall behind the television adds civil character to the living room. Breaking the fluidity with its boldness, impactful artwork and strategic lighting add freshness to the experience.

The innovative design approach carries on to the master bed-suite, focusing on comfort and creating an abundant space. An assorted mood board of a dark veneer, monotonous upholstery with PVC paneling generates a rich, picturesque vibe. Sleek nightstand stools and a black glass closet add a sense of depth to the space. Copper-plated pendants, magnetic tracks, and shear wall treatments to welcome the natural sun sum up the design efficiency in terms of lighting. While the usual trend of the colour plus console for the television wall remains, this master bedroom separates itself from the bathroom. With meticulous research and contributions from a horticulture specialist, a translucent glass box with planters acts as the partition wall within this master bed-suite. This impactful touch of nature brings positivity and calmness to the entire room.

The design approach for this home can be stated as careful compartmentalization of spaces, keeping function in mind and amalgamating them together through appearance. The inconspicuous connectivity of spaces using all three planes; floor, walls, and ceiling throughout the home, the choice of purposeful colour tones, and the detailed elements full of character mark the language of this absolute modernistic apartment.

 

Products Featured

Project info

Industry:

Size:

1,500 sq-ft.

Country:

India

Completed On:

January, 2022
Community

Design & Build Contractors:

Photographers:

Project team   
Similar Projects