Region: INTERNATIONAL

Real Estate

Camomile Court Spec Suites, London

London , United Kingdom

Add to my boards

Design & Build Contractors:

About the project

Oktra helped the owners of Camomile Court to meet the occupier demands of the current market through their Built to Lease service for landlords. This fast-track service is designed with commercial intent – helping landlords to optimise the performance of their asset and maximise returns. They delivered a Cat A+ refurbishment on three floors of the property, resulting in contemporary, fully-fitted and furnished office space on the fourth floor, a revitalised reception area and lift lobby, and improved common amenities.

Prior to the refurbishment, the reception on the ground floor had become dated with a cold, corporate aesthetic that didn’t reflect current trends. Their client wanted to make the space feel warmer and more welcoming in line with the domestic-inspired workplace design trends emerging. They designed a scheme that compliments existing elements of the reception, using detailing, panelling, and warm lighting to uplift the base build. From here, occupants can either access the lower ground floor amenities or move through to the lift lobby where they have installed an impressive feature wall.

The fourth floor office space is planned to give tenants a view of the internal courtyard as they exit the lifts; drawing them towards a lively, central hub that connects all areas of the workspace and provides an informal setting where tenants can meet and work in an agile way. The ‘plug and play’ workstations, soft seating and relaxed feel of the common area bring the benefits of comfort that employees experience while working from home, and will encourage them to work in this shared space. The interior décor includes biophilia, natural finishes and a modern colour palette designed to appeal to a variety of businesses and promote occupant wellbeing.

Branching out from the central courtyard, there is open plan desking, phone booths, collaboration tables, a chill zone, and lockers that enable workers to hot desk. Materiality distinguishes the working floor from the meeting suites where tenants can host clients in a welcoming, professional environment with its own dedicated client lounge.

Products Featured

Project info

Industry:

Size:

10,700 sq-ft.

Address:

Country:

United Kingdom

Completed On:

November, 2021
Community

Design & Build Contractors:

Photographers:

Project team   
Similar Projects