Film/Media/Publishing

FLASH Entertainment Offices


20 Mar , 2016  

M+N Architecture designed FLASH Entertainment’s snazzy new offices at twofour54. The challenge was to create a strong brand identity with a highly flexible space. This translated into an open space of 480 square metres (about half of the total project’s area), where two “snake-like tables” (58 and 22 metres in length respectively ) move between the existing columns, creating sinuous shapes.

The two custom-made tables allow employees to sit around the same working surface and interact freely, or work in teams. The structures and cable management system were conceived and designed to condone such freedom without restricting employees to the typical, individual, modular office desk concept. They also create areas for informal meetings, soft seating and printout binding. The space surrounding the central open space is used for semi-enclosed and fully enclosed offices for the management, HR, accountants, IT and meeting rooms. Great importance was given to the design of the ceiling in terms of aesthetics as well as technical performance.

Lighting is fully LED and mostly custom-made to match the linear design of the two main tables in the open area and the board meeting room. Linear AC grills are strategically located to appear almost invisible, without sacrificing on even distribution of air.

All ceilings are in seamless gypsum boards, with most areas covered by perforated boards for better acoustic performance. Overall, the look of the ceiling is very neat and the lines created with the custom light fittings emphasise the geometry of the space by creating a very dynamic visual effect. In terms of colour, white remains dominant in order to keep the space simple and avoid chromatic confusion, together with few shades of grey. This choice also allowed the colour of the natural oak parquet to stand out, giving a warm and welcoming feeling.

The main entrance/reception area was reinvented as a space that is not just a waiting area but an interactive one, where the visitors can learn and discover the history of the company, by walking through a suspended maze that showcases Flash’s memorabilia, and also serves as a filter between the entrance and the operative area.































Top

Inspiration delivered to your inbox!

Subscribe to our newsletter and get a weekly update of all the latest projects and articles from our team delivered directly to your inbox. Sign up today!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest