ResidentialVilla

Hillside View, Cape Town

Cape Town, South Africa

About the project

Located in Cape Town, Hillside View house has a modern, glass-fronted architecture along with vibrant interiors. ARRCC designed the interiors to reflect the homeowner’s love for colour while using a multitude of materials . ‘By working with the homeowner’s wide and varied art collection we were able to create spaces that allow for a dynamic dialogue between the artworks and furnishings,’ says ARRCC director Mark Rielly. The entrance hall is expansive, marbled and includes brightly coloured, geometric Emmemobili Arlequin C cabinet, which is complemented by a two-tone suede sofa, angular rug and organically shaped side table. ‘Crema Marfil marble, glass balustrades
with brass cladding, and dark-stained timber all create unique textures in this stairwell,’ says ARRCC designer Quintin Gilman. Laser-cut, coated-steel cladding is part of the stairwall and back-lit to create a dramatic effect.

Colour is the focus in the informal lounge, where a marine-blue rug grounds the layout, while teal cushions and green ceramic side tables continues the aquamarine theme. Chevron- patterned fabric in sorbet hues covers two ottomans, breaking the blocks of colour and adding a touch of playfulness to this family room. A custom-designed DJ booth in dark and light grey tones also stands amidst the colourful living room. means music is always part of the living experience.

The adjacent dining room is laid back by comparison, allowing materials – and stunning paintings – to be the main attraction. Wood paneling on the walls adds a sense of warmth to the space. The kitchen, which links to the dining area via sliding pocket timber doors, is characterised by a granite-and-wood counter.
The covered terrace overlooking the lawn-lined swimming pool becomes a natural extension of the entertainment area.

Products Featured

Project info

Industry:

Country:

South Africa

City:

Cape Town
Community
Project team   
Similar Projects