Hotel

Oasis Lanz Hotel, Spain

Avenida del Jablillo 5 , 35508 Costa Teguise, Lanzarote, Spain

Designers:

Manufacturers:

About the project

The Oasis Lanz is a hotel complex located on ​​the island of Lanzarote in Spain. Designed by Zooco Estudio, and spread over a rectangular plot of 19,162 square metres, the complex comprises of small white constructions that are grouped in such a way as to create two central spaces. The colour blue was chosen for all exterior carpentry and enclosures, with glass, basalt and bamboo creating an elegant and soothing environment.

A lattice design is a common element that is present through the interiors – in the rooms and the glass door of access to the bathroom, as well as on the outside of the complex in blue metallic tones. The smaller buildings of varying heights house the accommodation units, with various typologies, double rooms with lounge, studios, and apartments with kitchen. All units have been renovated using a soft toned palette of  white, beige, gray and wood, enhanced with touches of blue.

On the ground floor of the main building, which has been completely renovated, lies the hotel reception, a sales room, the gym and a service area as well as spaces dedicated to hotel staff. Large wooden slats dominate here, featuring on the reception desk, the back office, toilets, offices and living areas. The buffet restaurant in the southeast area has been renovated adding an extended closed terrace. In this case, the vegetation has been introduced inside, generating vertical plant walls, which distribute the spaces. A new basaltic stone building was added to the complex, which houses the pool bar and is characterised by large bamboo pergolas at differing heights.

Products Featured

Project info

Industry:

Size:

206,258 sq-ft.

Address:

Avenida del Jablillo 5 , 35508 Costa Teguise, Lanzarote

Country:

Spain
Community
Project team   
Brands   
Similar Projects