Villa

S Cube Chalet, Kuwait

Kuwait

Add to my boards

Interior Designer:

About the project

S Cube family chalet is made up of three intertwined beach houses. Designed by AGi Architects, the interiors of these houses calls for a duplicated program, which maintains privacy, while benefiting from outdoor areas and sea views. The designers divided the plot into two units, composed of two houses that are mirror images of each other, named S2 and S3. These units are separated by a staircase
leading towards the third house, located at the higher level. The third house is positioned on top and across from the two residences, enjoying a large roof terrace with direct views towards the sea. Each of the three houses enjoys an individual outdoor area that is open to the sky, privacy from its neighbor, and extended sea views. The highly dense program in the intertwined houses is manipulated to create outdoor spaces which harvest the prevailing winds and enhance their circulation within the courtyards, allowing people to comfortably reside in them. The building is carefully situated to protect its exposure to the sun on the southern façade, whilst increasing shaded space on the northern side to frame views out to the sea as well as create a pleasant outdoor environment. The outdoor spaces on the ground floor and the roof terrace of the third house on the upper level are the main distinguishing elements and spaces of this project; from which the three houses are organized around them. They are beach houses designed to optimize and enhance the outdoor experience.

 

Products Featured

Project info

Industry:

Size:

8,072 sq-ft.

Country:

Kuwait

Completed On:

2011
Community

Interior Designer:

Fit-Out Contactor:

Project team   
Similar Projects