Region: INTERNATIONAL

COMMUNITY PROJECT

Samsung Design Europe Office, London

Community

Interior Designers:
Fit-Out Contractors:
Products in the Project
Description

Contrasting light levels add refined drama to the user experience. Entrants travel through an enclosed, low-lit lobby before emerging into the bright, open plan that instantly calms with its soft materiality, biophilia, and restrained colour palette. The timber slatted wall then shapes the interior and invites users to explore the space. Wrapping around the meeting rooms and breakout space, the Korean inspired structure uses FSC-certified pine and adds tactility and scale to the studio. The breakout space and kitchen provide the opportunity for social interaction and encourage employees to take time away from their desks in a relaxing environment.

 A linen curtain adds warmth and divides the breakout space and studio, while providing the flexibility to customize the space for internal and external events. While the communal space remains largely tech-free to allow staff to unwind, the board room features ‘The Frame’, Samsung’s iconic super-slim TV resembling artwork for video conferences. Product design and development teams work in the atelier, an open desk area and workshop supplemented by informal collaboration spaces. 3D printing facilities and a model-making room are also easily accessible from the main workspace which has been planned to connect every part of the studio and maximize the efficiency of the workspace. Samsung Design Europe’s new statement workplace is allowing them to unlock new levels of productivity thanks to an evolved working model, and they can demonstrate their products to visitors and clients in a professional environment befitting of their world-class brand.