Region: INTERNATIONAL

Villa

The Pavilion House, Ramat Hasharon

Ramat Hasharon, Israel

Add to my boards
About the project

The main challenge for Tal Goldsmith Fish Design Studio in this project was to fit four floors into a house with plot limitation, that would look like two. By stretching, extending and raising the main box we managed to hide three floors in it, and create a Pavilion looking house.

The box was softened with a thin frame of floating concrete floor and a very thin roof rack on top, joined together by diagonal side walls. The fourth floor was layed on the main box in the form of a complete white cube, with no visible windows or openings. It’s lack of ornaments and functional elements contribute to concealing it’s presence. A vertical slit in the cube creates an inner patio which brings in air and light and is the element which breaks the mass of the cube and softens it’s geometry.

Iron louvres were layed along the western facade creating an isle between them and the exterior walls, giving lightness and airiness to the house. As the western sun enters the isle, different patterns of shades appear on the walls.

The entrance flooring is concrete continuing onto the front balcony and to isle of the louvres, all floating above the garden. The Pavilion stands wrapped in a Dichondra carpet. The staircase connecting the four floors is made of iron and has a decorative screen passing through the floors from top to bottom. That same pattern is repeating itself on the outside fence surrounding the house.

Products Featured

Project info

Industry:

Size:

5,382 sq-ft.

Address:

Country:

Israel
Community
Project team   
Similar Projects