Region: INTERNATIONAL

Healthcare

West Barn Co. Office, Durham

Belmont Industrial Estate, Waldon House, Unit 23M Mandale Park, Durham, United Kingdom

Add to my boards

Design & Build Contractors:

Manufacturers:

About the project

West Barn Co. is an exciting and independent cosmetics eCommerce brand, founded in the North East. The brand believes in empowering individuality by creating cruelty-free, vegan-friendly, sustainable beauty products that enhance natural beauty and increase self-confidence.

West Barn Co. has a strong brand identity and Ben Johnson Interiors wanted to reflect this across the entire space. Whilst their new HQ is based in an industrial environment, they wanted to let the brand shine and completely turn what might be seen as a “typical” warehouse environment into something stylish, playful, fit for purpose and “Instagrammable”.

Taking inspiration from West Barn Co.’s product packaging and values, they designed a scheme that celebrates the brand and reflects what they’re about as a company. Letting as much natural light into the space as possible was a key consideration, so the frontage has floor to ceiling windows and throughout the space, they’ve incorporated stylish, Crittal-effect glass partitions and lighting that provides a real natural feel no matter how far back into the space one might be. There are heaps of playful elements, such as their neon signs, living moss wall and – the star of the show – the large tree that sits proudly in their collaboration and wellbeing area.

The tree was a solution created to hide a large column and is made of an actual tree, with hidden architectural columns. There’s a swing, various types of stylish soft seating and product display, as well as showcasing the brand values on the wall around the space. Throughout the scheme, they tried to keep the palette as natural and neutral as possible and utilised furniture and carpet solutions to complement, such as the moss and cobble effect carpets and soft, curved furniture in natural tones.

The West Barn Co. Clinic was something that evolved during the progress of this project and the end result is a stylish, separate reception area, with 4 treatment rooms. Again, the clinic fully represents everything West Barn Co. is all about and – whilst it is its own space – very much flows and fits with the rest of the environment.

The concept also included WBCo. Lab, their product development and testing space, a packaging area, reception and welcome area, manufacturing, meeting rooms, a photography studio and kitchen. An important part of WBCo’s process was to have product photoshoots. A photo studio was created with playful zones outside of the studio where models, celebrities and influencers can prepare and shoot content for use in the brand’s marketing/social media channels.

Products Featured

Project info

Client:

Industry:

Size:

11,000 sq-ft.

Country:

United Kingdom

Completed On:

January, 2022
Community

Design & Build Contractors:

Photographers:

Project team   
Brands   
Similar Projects