ApartmentResidential

Cherished Glow, Beirut

RAMLET EL BAYDA, BEIRUT - LEBANON, Beirut , Lebanon

Designers:

About the project

Located in Beirut, in a serene residential area, the apartment was fully renovated to embrace the feel of the family home, with privacy and flexibility at the core of the accommodation.

Designed by Wael Farran Studio, the apartment has stylized calligraphy panels by artist Ghaleb Hawila, at the entrance. The black and white floating panels fitted with indirect lights create a welcoming effect as guests step towards the entrance doors, made of French oak croisé veneer integrated with silver leaf and white patina. Modern elements of leveled lighting accentuate every corner of the space creating a warm welcoming feeling that every entrance should have.

The living area is a big open space, where all wall separations have been removed giving a sense of wideness and grandeur. However, to ensure privacy, electric mobile wood panels can close in on the family room for more intimate gatherings. The whole living space is fitted with custom made furniture crafted by seasoned local artisans using top of line fabrics from Romo, Pierre Frey, Mark Alexander, Dedar and Sahco Hesslein. The various shades of grey reflect the brightness of the natural lights as well as the indirect interior lights.

 

The bright feel follows the guest to the restroom that was all made of Carrara white marble, including the accessories such as the special mirror that was made specially for the space.

Project info

Size:

2,799 sq-ft.

Address:

RAMLET EL BAYDA, BEIRUT - LEBANON

Country:

Lebanon

City:

Beirut

Contractors:

Project team   
Similar Projects