Barber Shop

Brutal Salon, Alkmaar

Wiardi Beckmanstraat 1A, Alkmaar, Netherlands

About the project

When the opportunity arose for the award winning salon brand to purchase the adjacent building, they decided to expand and create a coherent contemporary experience. Bosman’s hair creations show similarities with Brutalism, which was at its heyday in the 1950s to 1970s. So designers Jeroen de Nijs Architect characterised this in the interior with the use of raw material in a sculptural design. The unpolished and primitive character of the tiled floor and walls is contrasted with the luxurious Palm Springs style permanent furniture and styling.

A striking, tiled counter surrounded by tall cabinets greets you upon entry. This is also where you will find the coffee corner and waiting area minimise traffic across the salon. A room divider with plants in the middle creates an intimate atmosphere, while ceramic tiles and decorative breeze blocks bind the interior design, and are also used in the facades and garden.

Products Featured

Project info

Client:

Industry:

Size:

600 sq-ft.

Address:

Wiardi Beckmanstraat 1A

Country:

Netherlands

City:

Alkmaar
Community

Clients:

Contractors:

Photographers:

Project team   
Similar Projects