Fitness Center

Hercules Fitness Center, China

7th Floor, Zone C, Haile World Shopping Center, Kunming, China

Add to my boards

Interior Designer:

About the project

CUN FF Fang Fei took over the design task of the tenth store of Hercules Fitness. Through communication with the client, the designer Fang Fei has an in-depth understanding of the business philosophy of “Sports, Life, and Warmth”, making Hercules Fitness a place to create a difference in daily life.

Designer Fang Fei believes that the space for exercise is different from other commercial spaces. It does not need too much eye-catching decoration but should return the space to the people who exercise, which should be controlled, rational, and reserved, just like sports. Therefore, the 4,500-square-meter sports space features minimalist lines, a restrained black and white palette, and clear functional divisions. All the design is based on the concept of “leaving blank”.

The 4,500-square-meter area serves as Pilates classroom, countercurrent swimming pool, free strength area, rest area, and multi-functional training room. Among them, the design highlight is the front desk and the ceiling of the free strength area where the geometric blocks made of profiled steel plates with a strong sense of shape transform the power and speed of sports into a concrete design language, creating a sports scene with great visual impact and spiritual power. The ceiling lamp built into the pure white blocks solves the problem of lighting.

In addition to the combined geometric blocks at the ceiling, mirrored glass can be seen everywhere in the space, which blurs the boundaries of the space and extends the vision. Enclosed by high-transparency glass, the Pilates classroom has a natural wood floor and wood-colored walls, creating a friendly, warm, and comfortable atmosphere. The space is as simple, calm, and amiable as Pilates exercise.

Considering the social needs of the younger generation, designer Fang Fei has set several “social spaces” in Hercules Fitness. In the multi-functional training room, black and white are continuously used as the main tone of the space, and the benches are specially added at the entrance side to provide a space for rest, waiting for friends, taking a break, or talking.

The semi-standard countercurrent swimming pool is an important part of the fitness space. Designer Fang Fei has made a rich layered ceiling design where the linear light is reflected in the swimming pool, making the water move and shine like a galaxy. After exercising, it is the changing area. The 2-meter super-large whole wardrobe can easily hold large belongings and fit the wall perfectly, maintaining the sense of order in the space. The specially equipped self-service laundry makes guests feel a warm service.

Products Featured

Project info

Industry:

Size:

86,111 sq-ft.

Country:

China

Completed On:

January, 2022
Community

Interior Designer:

Photographers:

Project team   
Similar Projects