Region: INTERNATIONAL
Description

Designed by Oktra, this office details hint at Futureworx’s brand, with the chevron from their logo appearing in the pendant light centrepiece, the teapoint splashback, and feature walls that align with the shape of the acrylic logo in the welcome area. The social space uses a blend of textures and soft hues to create a modern, warm, and inviting environment with a Scandinavian feel. A further homely element is added by the prints on the walls which are chosen by staff and regularly rotated to help everyone feel valued and connected to the brand. 

Visitors will travel through the main workspace to access the boardroom, giving them an insight into Futureworx’s brand and company culture. The ten-person boardroom backs onto the multi-functional social space and terrace which can be used by clients, helping Futureworx to provide a welcoming and memorable visitor experience.

The front-of-house has a sleeker, more minimalistic aesthetic and is separated from the social space to eliminate distractions. The circulation is designed to provide a clear line of sight and natural route to the teapoint, so employees always feel welcome to take time away from their desks. There is a combination of collaborative benches, soft seating, and touchdown desks that push employees to work together. As a close-knit team that thrives in an open and collaborative environment, Futureworx wanted their staff to feel like they were working round a dining table, so there are no monitor arms obstructing their view or tying them to their desks.