Restaurant

Jones the Grocer Restaurant, Palm Jumeirah

The Palm Jumeirah, Dubai, United Arab Emirates

Add to my boards

Designers:

About the project

The brief was to take the much loved Jones the Grocer offer and adapt it to a beachside setting.

Creating a further twist on the Jones the Grocer design language. Bright and airy, but still able to transform by night to a more intimate venue. The space is essentially split into two sides, with a relaxed coffee shop for shorter stays on one, with a bar and woodfired pizza restaurant on the opposite. Full glazing on most elevations give fantastic views to the beach side location, the perfect spot for a sundowner.

On the café side an impressive overhead structure ‘contains’ the oversized brass dome lights, a concrete counter creates a buzzing atmosphere within the space while light timbers are used throughout. The opposite side of the venue housed the woodfired pizza oven and bar. Similar copper finishes are used throughout to compliment the polished penny mosaic detail on the pizza oven.

Products Featured

Project info

Industry:

Size:

5,050 sq-ft.

Country:

United Arab Emirates

Completed On:

November, 2020
Community

Designers:

Lighting Supplier

Project team   
Similar Projects