Residential

Rock House, Kuwait


28 Apr , 2019  

Rock House is not your average residential project. Designed by AGi Architects and located in Kuwait, the space is designed to provide maximum privacy, and still stand out from the rest of the houses in its neighbourhood. The main structure is composed of reinforced concrete, shaped in a similar form as folded origami, and circumnavigates around itself, creating a central courtyard that opens to all the spaces in the house. The openings are designed to shield the interiors from excessive sunlight, as well as provide privacy.

With relatively smaller spaces than the local residential standards, the designers intended to give maximum functional flexibility by introducing multiple routes to enable continuity in the rooms. Similar to traditional Islamic architecture, the use of corridors is avoided – instead, the house is seen as a whole entity comprised of changing conditions based on the various activities unraveling throughout the course of the day.































Top

Inspiration delivered to your inbox!

Subscribe to our newsletter and get a weekly update of all the latest projects and articles from our team delivered directly to your inbox. Sign up today!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest