Region: INTERNATIONAL

Technology

Checkout.com HQ, London

Wenlock Works, London, United Kingdom

Add to my boards

Interior Designers:

Manufacturers:

About the project

Finding inspiration in spaces with a sleek, minimalistic design and monochromatic colour palette, Checkout’s CEO was looking for a design which could combine this with their objective to make the space collaborative and community-focused ultimately taking their office and business to the next level. The building’s modern-industrial exterior provided a brilliant visual composition of form and function and the team were able to draw on these features bringing them into the office, creating a consistent visual experience throughout.

For the third floor, the CEO wanted to create a visually impactful, collaborative and communal area that encouraged the team members to engage with each other. Additionally, he wanted it to function as an event space where he could give regular presentations to the whole company.

Upon entry to the third floor, you are immediately greeted by a large, open plan workspace and lots of collaboration zones, including a dropped floor laptop station and elevated team area. These are accompanied by handy smart boards so the team can come together for brainstorming. As you progress through the space, you are captivated by a stunning feature staircase that connects all four floors. The arresting raw steel instantly draws the eye, and, behind it, you can see a feature wall with black and white photos of the staff with colourful neon lighting and signs. This adds a human touch to the space and the team have commented they loved creating it.

The amphitheatre is also a striking attraction. Among its key features are a magnificent podium stage; a dropped floor area with tiered seating, bean bags and comfy lounges for a homely feel; and a large blank wall to project presentations on. To further instill a sense of community, they introduced a trendy team coffee bar. They got inventive with the integration of soft, muted colours and played with shapes to make the area really pop. The coffee bar can also be transformed into a DJ booth for events held within the office.

As the CEO loves reading, he also wanted a library on the third floor. With this in mind, Modus Workspace introduced a quiet, comfortable area for him and his team to be in and concentrate. In fact, the team liked it so much that they replicated it for them on the fourth floor.

Like the third floor, the fourth and fifth floors champion collaboration and establish a sense of community with scrum areas, presentation screens, teapoints and desking. These spaces allow the team to come together to brainstorm ideas and socialise. Throughout these scrum and collaborative zones, they used raw industrial elements to keep the interior design consistent with the exterior. To counterbalance the harsh raw elements, however, they introduced soft and warm timber finishes.

Through the dedication and creativity of our design and project teams, they have created a space that fits Checkout’s brief perfectly. With the multiple scrum zones, pods and breakout spaces, the new office has a buzzing community spirit that’s the mark of a productive, fun workspace.

Products Featured

Project info

Client:

Industry:

Size:

80,000 sq-ft.

Country:

United Kingdom

Completed On:

May, 2020
Community

Interior Designers:

Fit-Out Contractors:

Project team   
Brands   
Similar Projects