Architecture/Design

Perkins + Will Dubai


18 Oct , 2016  

The Dubai office of Perkins+Will integrates a contemporary open aesthetic with functional and programming requirements that include flexibility, transparency, and employee wellness in an environment that fosters collaboration as a key design tool.

The new office design created a unique opportunity to not only alter the physical surroundings but to also enhance and celebrate the collaborative process through an alternate approach to workplace design. The modern, predominately white space offers surprise color in cabinets, phone rooms and closets. Floor to ceiling glass walls allow daylight to infuse the space throughout the day, primarily without artificial lighting.

The open studio form mimics the path of the teaming areas and is in immediate proximity to it. Staff are encouraged to be mobile and work beyond their desks, utilizing all areas of the office to work. Prior workstation partitions and stair guardrails have been salvaged and repurposed into new furniture, offering a visual ‘memory’ and reinforcing the office’s history.

Challenging conventional workplace models, we set out to do less—fewer walls and fixed furniture, simpler materials, less energy use, no assigned seating—to in turn offer more opportunity for choice, creativity, and collaboration.





























































Top

Inspiration delivered to your inbox!

Subscribe to our newsletter and get a weekly update of all the latest projects and articles from our team delivered directly to your inbox. Sign up today!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest